• online trauma verwerken kan!
  • ongekend snel en effectief
  • met Nucleus Coaching
  • nieuwste generatie verwerking PTSS
  • mild, direct en duurzaam

How it works

 Niet het leukste lijstje, maar er is best wel wat te doen aan vaak verstrekkende gevolgen van trauma. Zie je tegen psychologische trajecten op en wil je er zo min mogelijk mee "om leren gaan?" Liefst zonder medicatie?  Dat vinden wij ook. Zie ook pagina

 

Wat is trauma?
Trauma's zijn niet gewoon nare gebeurtenissen. Ze grijpen diep in op je dagelijks functioneren en ontregelen  lichamelijk, mentaal, emotioneel, relationeel. Deze symptomen worden ook wel PTSS genoemd. Als je deze diagnose te horen hebt gekregen, is er ook goed nieuws!

 

Kortdurend
Je hoeft in zulke gevallen geen lange, zware emotioneel heftige trajecten te doorlopen. Met een zo kort mogelijk traject, soms zelfs maar een enkel gesprek, kun je al een grondig herstel ervaren. Een licht traject is ook bij chronische trauma's toch mogelijk.

 

Welke Coach?

Op vorige en deze pagina staat vermeld, welke de meest geschikte behandelaar voor jouw specifieke trauma is. Voor bijv. geboorte trauma hebben we bijv. mensen, die in die zorg werken en dus meer kunnen bieden. Sommigen zijn ook therapeut op een ander gebied, zoals fysiotherapeut, acupuncturist, psycholoog of werken op bedrijven, waardoor zij hun andere diensten niet online kunnen bieden. Nadrukkelijk is deze site dus eerst voor trauma verwerking online.                    Voor anderstaligen of wie vanwege geloofsovertuiging voorkeur hebben, is er soms ook keus.

 

Tafelsessies
 In bepaalde acute situaties kun je direct een gesprek starten zonder intake. Bevallingstrauma's bijv. kunnen nog op het kraambed al uitgevoerd worden. Dat kan eenmalig of kort traject zijn.

 

Algemeen traject

 Je meldt je aan en na afspraak heb je via Zoom een gesprek van ongeveer 1-1,5 uur.
Behalve een intake vooraf worden geen lijsten ingevuld of onderzoeken gedaan. Afhankelijk van type trauma is een gemiddeld traject van 2-5 zittingen voldoende. Voor Bedrijven hebben we aangepaste trajecten.

 

Verloop
We zijn er alert op, dat je goed afsluit en in meeste gevallen is dat dan ook geen enkel probleem. Je sluit rustig, ontspannen, af.  Elke sessie is een afgerond deel. Een traject kan van 2x per week tot om de 2 weken, dus naar behoefte, afgesproken worden.

 

Combinatiesessie
Je kunt bijv. met partner een sessie doen over de geboorte van je kind. Je kunt ook afhankelijk van de nevenactiviteit een aanvullende behandeling afspreken. Wat soms dan niet online kan natuurlijk.

Aanmelden

 Direct contact  kan hieronder, misschien om wat te vragen. Met direct ben je verbonden met Nucleus College Nederland, die centraal ontvangt en doorverwijst. Wil je nog wat meer lezen, klik op de afbeeldingen rechts om op de Nucleus Praktijk te komen. Daar kun je meer informatie en wellicht aanvullende behandeling aanvragen, bijv. ooracupunctuur of adviezen.

 

Maak een Gratis Website met JouwWeb