• online trauma verwerken kan!
  • ongekend snel en effectief
  • met Nucleus Coaching
  • nieuwste generatie verwerking PTSS
  • mild, direct en duurzaam

Enkele veel gestelde Vragen

Nucleus Methodiek
Een nieuwe generatie traumaverwerking zonder medicatie, apparatuur of meditatie.

 

Hoe kan 1 gesprek voldoende zijn bij trauma?
De hier gebruikte Nucleus Methodiek is een nieuwe generatie traumabehandeling gebaseerd op een 2-delig geheugensysteem. Daarop is op de vraagstelling gericht. Ze gaat weer verder dan Mindfulness, EFT of EMDR en er is geen oefening, inspanning of meditatie en medicatie, aanraking of apparatuur voor nodig.

 

Is het wel veilig?
Ondanks de meest zware thema's  worden de principes al meer dan 15 jaar toegepast in de huidige vorm, met succes. Bij meer dan 500 cliënten en er zijn > 50 mensen, die in de Methodiek zijn opgeleid. De gecertificeerde Coaches hebben de praktijktoets gedaan en een Nucleus Coach II is gediplomeerd. De meesten hebben ook nog andere disciplines waarin ze werken en ze zijn ook aan voorwaarden van die beroepsverenigingen verbonden. GEEN debriefing*, ondanks directe toepassing.

 

Is het zweverig, occult, onwetenschappelijk?
Het is een nuchtere, milde, logische en in de praktijk uiterst werkzame behandeling, die direct en duurzaam werkt. Gebaseerd op nieuwste wetenschappelijke inzichten uit bijv. de prenatale psychologie en de epigenetica; maar ook de 3000 jaar oude, officieel erkende Chinese geneeskunde. Het werkt en dat is wel het voornaamste!  

 

Werkt het ook online zo goed?   

Dat was toch wel onze serieuze vraag, maar het blijkt voor jou als cliënt niet uit te maken. Voor de Coach is het wat intensiever.
Maar voor jou
 is het ook makkelijker vanwege reistijd en mogelijkheden, zeker in deze tijd. Het kan online, omdat het niets meer is dan een speciaal interview.

 

Houd je er geen 'kater' van over, vooral bij zulke zware thema's?

 De vraagtechniek is zo, dat we nauwelijks bij de ellende stilstaan. Zodra de kern (=nucleus) bereikt is, begint de verandering in gevoel al en eindigt altijd sterk positief. Sommige trauma's hebben een sterk lichamelijk effect. Ook deze verandert positief. We vragen wel te willen overleggen met je behandelaar, als je bijv. medicatie gebruikt.

 

*Debriefing: een nog veel gebruikte directe psychologische hulpverlening na ongeval, ramp ed. Niet langer geadviseerde aanpak!

 

Meer vragen?

Kunnen we best voorstellen. Op het Portaal  worden diverse vormen van informatie gegeven. Maar je kunt ook gewoon bellen ,  mailen  of appen. Je kunt hier  nog andere vragen downloaden. Meer informatie over de aanvraag vind je  hier.

 

Vergoedingen

De online sessies kosten E 90,- ex btw en worden door de zorgverzekeraar niet standaard vergoed. Wel vaker door werkgevers, fondsen of in  onderzoeksprojecten. Dat is de moeite van het vragen waard, daar het vaak maar om enkele sessies gaat met groot resultaat.

 

Contact

Je eerste contact via deze site is met Nucleus College Nederland. Die verwijst jou naar de passende Coach voor jou.

Het Portaal biedt de uitgebreide info over Nucleus Methodiek en verwijzingen (www.nucleuscollege.nl)

Voor de EHBB en PIEP Coach kun je direct contact opnemen met iemand in jouw buurt bijv. ( zie  hier)

 

Algemene werkwijze

1. Je belt, mailt of appt en krijgt aanvullende info op je vragen.

2. Je krijgt digitaal een Intake via de mail. Hoe vollediger je die invult, hoe sneller we naar de kern komen. Kosten/traject worden afgesproken.

3. We maken een afspraak via WhatsApp of mobiel voor een Zoom meeting.

4. We lopen de intake kort door en beginnen , na korte uitleg met de sessie.

5. Na afloop  maken we evt. volgende afspraak en krijg je de factuur digitaal verzonden.

___________________________

We stellen, mede als nazorg, feedback over het gesprek, op prijs.